Silnik podnośnika szyb O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdzicho1233
    Classic
    • 2008
    • 1

Nie zazdroszczę waszych instruktorów jazdy... Kto Was uczył jeździć ?

Jeśli ktoś zaciąga ręczny w zimę to gratulacje pomysłowości

W zimę nie zaciąga się ręcznego, ale nie należy o nim zapominać i mieć go w należytym stanie, bo zaraz ktoś powie że nie zaciągał ręcznego i mu się popsuł.
  • jaro
    Classic
    • 2007
    • 2

Witam wszystkich!
    Po tygodniu użytkowania ślicznej białej oktavki, zaczęły się problemy. Trasę Gdańsk -Warszawa pokonywałem z otwartą szybą, bo została w drzwiach. Po rozkręceniu okazało się, że mechanizm jest nienaprawialny, wcześniej ktoś "naprawiał".Wieloklin (sprzęgiełko), różnie to nazywają fachowcy, na silniczku jest wytarte i w niedługim czasie można się spodziewać ponownej awarii.
    Poszukuję w związku z tym silnika podnośnika szyby lewej przedniej (wersja komfort) do octavii 1.9 kombi 99r. numer katalogowy 1U49 i dalej mało czytelne Gdzie szukac tej tej częsci (w ASO powyżej 850PLN :evil: o zgrozo ),może ktos ma, albo jest w stanie się dowiedzieć. Obdzwoniłem parę szrotów, sklepów, ale nawet w aso byli zdziwieni, że szukam silniczka,bo wszyscy pytają o mechanizm. Słyszałem,że pasuje silnik i mechanizm od VW tylko nie wiem tylko czy od Golfa czy passata (byłaby to bardzo cenna informacja, z numerem kat. to już pełnia szczęścia). Może u naszych naszych południowych sąsiadów jest na tyle taniej żeby zrobić wycieczkę z Zakopanego. Sam mechanizm(1U1837401E) to wydatek 240 + silniczek+ robocizna = wiatr w oczy :cry:
    Za wszelkiego rodzaju pomysły, namiary, kontakty i pomoc z góry dziękuję.

Komentarz

• bogusg
      Rider
      • 2007
      • 355

szukaj na allegro, choc tam mozna różnie trafić z uczciwością sprzedających
      Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• jaro
        Classic
        • 2007
        • 2

allegro sprawdzałem dz

Komentarz

• bogusg
          Rider
          • 2007
          • 355

to jest jeszcze w miarę tania hurtownia pod tym linkiem ale cudów się nie spodziewaj http://www.czesciskody.pl/
          Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Kinzi
            L&K
            • 2005
            • 1275
            • Superb III (3V3)

Napisz do Grygy-ego. Ma dostęp do wielu części.
            Octavia TDI

Komentarz

• ewa.saganowska
              Ambiente
              • 2006
              • 165

moze sprobuj to rozkrecic. w czesciach od szyb jest czesto tak ze mozna je naprawic za pomoca spinacza lub agrawki. powodzenia

Komentarz

• bogusg
                Rider
                • 2007
                • 355

Właśnie zabaw się w Mac-Givera lub jakos tak Jeśli juz lepiej użyj agrafki niz agrawki
                Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• zombie
                  Classic
                  • 2005
                  • 39

Cześć,
                  Odgrzeję temat. Jakiś czas temu wstawiłem DIAMONDA w przednie drzwi pasażera. Wychodzi na to, że w zamienniku były większe luzy między rolką podnośnika a zębatką na silniku i po jakimś czasie zaczął warczeć przy zamykaniu. Zębatka silnika po prostu za płytko stykała się z zębatką podnośnika. Zęby nieco się więc wyrobiły. Kombinowałem z podkładkami, żeby zwiększyć płaszczyznę styku, ale to tylko odroczyło sprawę.

Wydaje się, że jedynym wyjściem jest wymiana obu elementów, tylko ze chyba musiałbym zdobyć jakiś uszkodzony silniczek z zębatką w dobrym stanie a to może być trudne i nie wiem, czy w ogóle da się wymienić samą zębatkę.

Macie może na tą okoliczność jakieś patenty? Może zalać to klejem, albo inną substancją, która stwardnieje i wypełni luzy, ale nie przyklei się do plastiku?

Teraz padł mi lewy podnośnik i mam dylemat, czy jeśli założę Diamonda to sytuacja nie powtórzy się z lewej strony.

Dzięki!

Komentarz

• pablokinah
                    Rider
                    • 2010
                    • 574

widać dostępne częsci kiedyś też widziałem różne rolki i zębatki ale teraz nie mogę znaleść

jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• zbigzydecki
                      Drive
                      • 2010
                      • 43

Ja nabywam potrzebne części do mojej skody pod tym adresem;

- e-mail - [email protected]

- tel.42 250 77 55 - Dział wysyłek, Klieci zamawiający wysyłkowo

- tel. 42 641 62 30 - obszar Łodzi i okolic

zawsze można spróbować.
                      Powodzenia
                      zibi

Komentarz

• zombie
                        Classic
                        • 2005
                        • 39

Dzięki. Okazuje się, że to nie wina jakości podnośnika. Coś jest nie tak z silniczkiem, bo nie liczy obrotów. Jakieś problemy ze sterownikiem albo z przewodami. Wybadam temat na forum Problemy i usterki - elektryka i elektronika.

Komentarz

Pracuję...